Solberga – pelarborrmaskiner tillverkade i Sverige

SOLBERGA är den äldsta svenska tillverkaren av pelarborrmaskiner med anor från 1875. Efter att först ha importerat maskiner från Tyskland startade företaget omkring 1910 produktionen av borrmaskiner och försäljning i Sverige.

Fram till omkring 1980 tillverkade SOLBERGA även specialmaskiner till svensk industri. Varumärket och bolaget såldes 1986 till Arboga Machinery AB, som i sin tur förvärvades av Strands AB i slutet av 80-talet.

Solberga pelarborrmaskiner har alltid varit de mest kända för produktionsanvändning och är idag ett väletablerat varumärke på exportmarknaden, särskilt på den nordamerikanska marknaden. Varumärket erbjuder ett brett utbud av borrmaskiner i olika storlekar (25-40 mm) och konstruktioner.

 

Visa film om våra borrmaskiner

Filtrera

Borrmaskiner från Sverige

I över 100 år har vi tillverkat borrmaskiner i Rosenfors, Småland. Här finns ett gediget kunnande om hur en borrmaskin ska tillverkas för att hålla länge, vara smidig att arbeta med och lätt att underhålla.

Pelarborrmaskiner från Solberga bygger på en väl beprövad teknik som förfinats under åren. Bland annat bygger vi växellådan för högsta möjliga vridmoment. Både borrhuvud och bordarm är vridbara runt hela pelaren – samt höj- och sänkbara.